Aquarel·la de transformació… de matisos taronges i marrons

La terra que torna a la terra…

Les fulles que es tornen sol abans de convertir-se en sang… i tornar-se terra fràgil.

I quan la tardor s’instal·la i s’arrela… els cors descansen i es reparen… inspirats pels somnis i desitjos que no van poder néixer… deixant espai a la profunditat per teixir noves possibilitats.

I tu, dona… et treus la roba… et treus les teves antigues pells, et deixes anar el cabell, poses els peus nus sobre la terra… inhales i exhales… portes la teva mirada a dintre… i deixes que s’obri el portal.

La teva veu murmura un sospir… és el vent que es fa ressò en els teus ossos i invoca als vells.

Prenen el seu lloc les Àvies reposant en el foc, encarnades en les pedres que obriran nous portals i escalfaran l’úter de la terra…. la connexió del teu cos al temazcal dels temps.

:: De la cerimònia d´obertura TdL2019 :: Text Anna Martí Borràs

☽◯☾

? Quart minvant en Cranc :: més enllà de les idees, allà t’esperaré. Per Olga Hueso.

Abans d’ingressar en el mes Escorpí, una poderosa lluna en Cranc porta un missatge d’aigua pel Sol en Balança. Després del mes diplomàtic, mes en el qual potser hem sentit el desig d’associar-nos amb unxs, i allunyar-nos d’altres, mes de relació i de balança… El Cranc porta una prova iniciàtica al nostre suposat “equilibri”, a la nostre suposada “justícia”: què sento? La pregunta és senzilla encara que la prova per moltxs pot ser desafiant: QUÈ SENTO?

Escolta el batec del teu cor…

Ja fa un temps, els arquetips de la justícia humana i divina: Balança i Sagitari, s’estan ressentint. Com si la “democràcia” se’ns esquerdés entre les mans, ens preguntem si veritablement volem associar-nos amb aquellxs amb lxs qui no compartim valors. Balança perd força perquè potser el temps dels ideals va quedar enrere; es pot crear un pont sobre la devastació, sobre la desconfiança? En aquests moments d’emergència – les idees, sobretot les idees desfasades sobre la suposada “igualtat” se’ns queden petites. Malgrat això, compartim planeta. Un planeta d’aigua. Un planeta d’emoció.

Sent. Cranc ens demana SENTIR. Abans de baixar a l’inframón, Cranc ens dóna la clau potser per trobar els aspectes comuns i iniciar aquest camí d’extrema vulnerabilitat i transformació juntxs. Podem posar-nos d’acord en allò que volem cuidar? Totxs som fillxs i molts som mares i pares. Cranc ens connecta amb el nostre cor, amb el cor del món, amb el cor de l’amic i de “l’enemic”, en un temps en el qual el camí de les idees més que equilibrar-nos, ens desequilibra.

Cuidar la Terra es convertirà en causa conjunta? Despertarem a l´ evidència obviada: que la nostra causa comuna es la nostra casa comuna? Podrem mirar enrere per aprendre dels errors que una i una altra vegada ja hem comès? El nostre cor pot sentir, assentir i obrir-se… O està massa apegat a extrems i polaritats?

Deixar anar la cuirassa i obrir el cor, és una opció. L’altra és tancar-nos en la nostra cuirassa d’idees fixes i distanciar-nos els unxs dels altres i de la Mare Terra…

Què sents? Sents el cor del món bategar?
Pot aquest batec convertir-se en causa comuna?

“Quan l’ànima jeu sobre l’herba, el món està massa ple per parlar de si mateix. Llavors les idees, el llenguatge, i fins i tot les paraules “cadascun”, no tenen sentit […]

Més enllà de les idees del bé i el mal, hi ha un jardí. Allà ens trobarem. Allà t’esperaré”. – Rumi.

☽◯☾

 

? Ritual de luna menguante :: El Mandala de Luz, por Cristina Font.

La pregària*: Em responsabilitzo dels meus pensaments, dels meus actes. Honro i tinc cura de  tot allò que sosté i nodreix la vida, la llibertat i l’amor.

*La pregària és la intenció, la flama que encén el propòsit d’aquest ritual. La pregària que et compartim és tan sols un suggeriment, confia en la teva intuïció i escolta les paraules que et parlen i generen el foc per a encendre la flama de la teva pròpia experiència.

Paraules clau: responsabilitat, col·laboració, amor, cor.

Aquest és un mes de deixar anar, sí.

Però abans de deixar anar i deixar anar, sento fer una reflexió, fer un pas enrere, parar i observar.

Abans de deixar anar, abans de l’acció, em pregunto:què és el que estic generant que discrepa amb els meus ideals?, el que no va en ressonància amb el meu amor per la terra?, amb l’amor cap els/les meves companyes de vida?

Quines són les actituds que es generen i amb les que no estic d’acord?

Què és el que veig fora que es genera al meu interior?

Abans de canviar el que està a l’exterior, paro i observo amb humilitat i infinita compassió els meus pensaments, ells són les llavors que després veuré créixer en el meu dia a dia, i no tan sols en la meva vida, sinó en la realitat que estic vivint, així doncs, val a dir que és necessari ser molt conscient i coherent amb tot allò que genero al meu interior, les meves actituds, emocions, pensaments… tot això si que tinc la possibilitat de canviar-ho i creu-me, si tu canvies, el món canvia.

Així que avui et proposo un ritual que durarà tot un mes.

  • Aprofitarem l’impuls de la lluna minvant que ens dóna el suport i el focus per poder veure a ull de microscopi allò que no construeix en les nostres vides.
  • Aprofitarem l’impuls de la tardor que amb les seves formes elegants i poètiques ens mostra quines fulles hem de deixar anar.
  • Aprofitarem la xarxa que ens uneix, el fer-ho juntes, el poder de la intenció de totes per dur-ho a terme.

 

La proposta és una feina d’auto-observació, auto-consciència i d’amor propi.

Et proposo que activis l’observació i l’escolta cap a tu mateixa, cap a allò més subtil de tu mateixa: els teus pensaments. Ells creen emocions que després generaran una química al teu cos i això crearà sensacions, actituds i després patrons que et fan actuar i d’aquests actes està feta la teva vida, la vida de totxs.

Així que, no creus que és un acte d’honestedat observar d´aprop  aquests pensaments per així anar seleccionant els que construeixen i rebutjant els que destrueixen?

Proposta:

El Mandala de Llum

Un mandala creat entre totes i que té el poder de substituir la queixa, l’odi i el judici, per accions que sumen, eleven, creen vida, sustenten la llibertat i la creativitat, un mandala fet d’esperança, d’amor, de compassió i d’alegria.

Com ho faig?

Just obrint el primer ull al matí, estigues atenta. Et convido a (abans de començar amb la multitud de pensaments, idees i tasques), respirar profund agraint la teva vida, sentint la teva presència i obrin-te al misteri que s’està a punt de manifestar, un nou dia.

Visualitza el Mandala de Llum al teu cor, vibrant, poderós, creador.

A partir d’ara, para atenció per adonar-te i fer-te conscient cada vegada que es genera en tu un pensament de queixa, queixa cap a tu mateixa, cap als altres, cap al món. Quan aquest pensament queixós aparegui: PARA, RESPIRA I SUBSTITUEIX-LO PER LA FRASE “EM COMPROMETO AMB EL MANDALA DE LLUM” i  visualitzes per uns segons el mandala que estem creant juntes al teu cor.

*Nota: Quan parlo de queixa, estic parlant d’aquesta emoció que neix de sentir-me  víctima, de sentir-me petita i envaïda. Aquesta emoció que paralitza el meu poder per canviar i transformar. Quan parlo de queixa parlo d’aquesta energia que reté la meva creativitat i em col·loca en una situació d’invalidesa on sóc incapaç de creure i crear possibles el canvis.

És una proposta simple, però molt profunda i altament poderosa i transformadora.

Per canviar els hàbits és ben sabut que fa falta disciplina, constància i repetició, així que, segurament, al principi et costi adonar-te, perquè els nostres hàbits automàtics són molt persistents, però anem juntes a crear una altra realitat, anem a fer-ho possible.

La proposta del Mandala de Llum durarà un mes, i estarà activa minut a minut, dia a dia, setmana a setmana.

Y… en un mes…veurem quins canvis i noves veus han esdevingut a les nostres vides.

Si sents unir-te al compromís, junta ara les teves mans davant del cor en mudra d’oració i repeteix sentint cadascuna de les paraules com pedres precioses que estan construint el Mandala de Llum col·lectiu.

Som-hi!:

“Jo (aquí el teu nom) , m’uneixo a aquest Mandala de Llum, per transmutar en mi i en el món les llavors involutives que genero a la meva ment. Honro  i nodreixo tot allò que sosté i alimenta la vida, la llibertat i l’amor”

 

Respira sentint una poderosa llum a la teva matriu, en el teu cor i en el teu tercer ull, una llum carregada d’intenció i poder.

Visualitza’t formant part del mandala que juntes estem creant, un mandala fonamental pel canvi.

Un canvi que ÉS i SERÀ.

 _

Si vols compartir la teva experiència, els teus descubriments, el teu dia a dia amb aquesta pràctica, pots fer-ho a la Comunitat Tierra de Lunas.

·:·

·:·

·:·

Aquest és un article co-creat.

A Terra de Llunes estem aprenent a co-crear juntes. Hereves d’una manera d’operar individualista, en el des-aprenentatge d´allò vell i en l’enllumenament col·lectiu d´allò nou, apareixen desafiaments. Per a co-crear és necessari comprendre molt bé com és el lloc que et correspon individualment dins de l’ordre més gran. Es necessita respectar els temps individuals i també els col·lectius. Es necessita aprendre a cedir: moltes vegades sacrifiquem un punt de vista petit, per a sorprendre’ns en el naixement d’un una  mica més gran que sorgeix quan les dues (o més) parts ofrenen el que necessita transformar-se, que normalment  són elles mateixes.

Començar amb petits gestos col·laboratius, com per exemple: crear un article entre 2 o més parts; és un bon entrenament pels temps que ve. Cada petit gest co-creat és un nou graó per a construir somnis més grans, juntxs.

En aquest article han col·laborat:

Cristina Font, ritual i revisió text. Pots seguir el seu treball aquí:@shaktiessencial

Anna Martí Borràs, text cerimònia d´obertura. Pots seguir el seu treball aquí: @munna_luna

Olga Hueso, report astrològic. Pots seguir el seu treball aquí: @corresponsaldepaz

María «Errehache», il·lustració. Pots seguir el seu treball aquí: @merrehache

Helena Vilar, il·lustració Mandala de Luz. Pots seguir el seu treball aquí: @hlenamac

Irene Sanjuan, traducció al català.

 

☽◯☾

 

Si sents que aquest contingut pot ser de valor per altres dones,  

et convidem a donar-li un like, comentar-lo i compartir-lo per tal que la corrent d´inspiració segueixi circulant per la xaraxa ♡